پرش به محتوا

ایمنی

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

زیرمجموعه ها

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

از آنجا که اچ.اس.ای نقش مهمی در تمام بخش‌های صنعتی ایفا می‌کند، این امر مهم را می‌طلبد که با بحث و تبادل نظر، کارشناسان مختلفی در جهت ارائه فرآیندها و تعریف اهداف، لیست قوانین و جدول خطرات را شناسایی و پروژه و لیست جنبه‌های بارز زیست محیطی شناسایی شده را بررسی کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ HSE از سه کلمه بهداشت (health) ،ایمنی (safety) ومحیط زیست (environment) تشکیل شده است. در دنیای امروز که یک دنیای رقابت است، باید نرخ سریع تحولات تکنولوژیک، تغییر در الگوهای مصرف و نیازهای بازار و بالا رفتن انتظارات جامعه و مسئولیت های اجتماعی سازمان ها در عرصه رقابت روز به روز تنگ تر شود و شرط بقاء درچنین محیطی برخورداری از مزیت های رقابتی درسازمان است.

برای تحقق اهداف سازمان درحوزه رقابت پذیری، پرداختن به موضوعات ایمنی ( Safety)، بهداشت (Health) ومحیط زیست (Environment) است.

می توان گفت فعالیت اچ.اس.ای در ایران همزمان با تدوین قانون کار آغاز و در سال ۱۳۳۷ منشور فعالیت‌های حوزه اچ.اس.ای با اصطلاحات و اعمال چند تغییر عمده نسبت به طرح‌های نخستین در قالب قانون(اساسنامه) تنظیم شد و به تایید مجلس رسید.

باید این نکته را متذکر شد که با پیشرفت علوم صنعتی و ورود ماشین آلات به زندگی مدرن بشری و سایه انداختن تجهیزات و دستگاه‌ها در فرآیندهای کاری و افزایش تعامل انسان‌ها با اجزای محیط های صنعتی، سازمان ها با چالش های جدید و مستمری در رابطه با موضوعات سلامت، ایمنی و بهداشت مواجه شدند. مدیریت اچ.اس.ای برای حل این چالش‌ها و خاتمه دادن به تمامی دغدغه های جهان صنعتی مطرح شد.

از آنجا که اچ.اس.ای نقش مهمی در تمام بخش‌های صنعتی ایفا می‌کند، این امر مهم را می‌طلبد که با بحث و تبادل نظر، کارشناسان مختلفی در جهت ارائه فرآیندها و تعریف اهداف، لیست قوانین و جدول خطرات را شناسایی و پروژه و لیست جنبه‌های بارز زیست محیطی شناسایی شده را بررسی کرد. بنابراین با تعریف یک برنامه کاری مشخص و پایش مداوم آن، این اطمینان حاصل می شود که اهداف تعیین شده محقق خواهند شد.

بدون شک پیش از ظهور و گسترش مهندسی اچ.اس.ای در ایران، مجموعه‌هایی مانند آتش‌نشانی، اورژانس و سایر نهادها نقش پررنگی در کنترل حوادث و بلایای طبیعی داشتند.

برای نمونه با نگاهی به تاریخچه سازمان‌های آتش نشانی کشور، متوجه می ‏شویم یکی از عوامل بسیار موثر در تأسیس این گونه سازمان‌ها در دنیا و به تبع آن در کشورمان، پیشرفت‌ تکنولوژی و صنعتی در قرن گذشته و مکانیزه شدن حیات بشر امروز است.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

خودرو و تجهیزات آتشنشانی

– انواع نردبانهای هیدرولیکی آتش نشانی
– انواع خودروهای امداد و نجات
– انواع خودروهای پیشرو
– انواع خودروهای آتش نشانی

تجهیزات آتشنشانی و امداد و نجات

  • تجهیزات آتشنشانی و امداد و نجات
  • تجهیزات آتشنشانی و امداد و نجات

ابزار ايمنی و هشدار

لباس ضد گاز با متعلقات، لباس ضد اسيد، لباس كامل ضد اشعه، لباس ضد راديو اكتيو، لباس كار، كلاه ايمني، كفش ايمنی، عينك ايمنی، دستكشهای ايمنی، نقاب ايمنی، نوار ايمنی و خطر، كمربند ايمنی، مخروط شبرنگ، دستكش ضد ولتاژ، جليقه فسفری، انواع ماسك:(بخارات مضر، گرد و خاك، آلودگی محيط، گازهای سمی و خطرناك، مجهز به سيلندر هوای فشرده)،تابلوهای اعلام خطر(دستی و ثابت)، چراغ گردان و چشمك زن، بلند گو دستی، گوشی كم كننده صدا، دستگاه آزمايش گاز محيط، دستگاه آزمايش راديو اكتيو محيط، كابل بر، فيوزكش، ولتاژ متر، قلاب نوك تيز، نوارچسب پهن، گوه، باند قيري، تخته های تثبيت وسايل ناپايدار، ابر بزرگ مستطيلی.

ابزار ايمنی و هشدار

ابزار روشنايي

چراغ قوه (با باطري و لامپ اضافي)، چراغ هالوژنه، پرژكتور ثابت، پرژكتور دستی، پرژكتور مه شكن، هدلامپ(چراغ پيشانی)، چراغ روشنايی گازی، پيك نيك (باكپسول و توری اضافی)، چراغ روشنايی گازی بزرگ.

ابزار سبك دستیابی به مصدوم:

اين دسته از ابزار جهت عمليات رها سازی و دستيابی به مصدوم مورد استفاده قرار می گيرند، از خصوصيات اين ابزار ميتوان به فراوانی، قابل دسترس بودن، تعمير و تأمين مجدد آسان، كم حجم بودن، قابل حمل بودن، و كم هزينه بودن آنها اشاره كرد.
ديلم(كوچك، بزرگ، متوسط)، پتك(سنگين، سبك)، تبر(كوچك، بزرگ)، تبرچندمنظوره، تايليور، جك، طناب نجات، پلكان تاشو، قيچی فولادبر، بيل، بيلچه امدادی، كلنگ، سمبه، اره آهن بر، قلم تيزبر.

ابزار نيمه سنگين دستيابی به مصدوم:

اين دسته از ابزار كارائی بسيار بالايی را جهت انجام عملياتهای رهاسازی و نجات دارند، ولی تمام آنها معمولاً پرحجم و حمل آنها نياز به ماشينهای جداگانه ای بجز آمبولانس را دارد كه به آنها ماشينهای نجات می گويند.

ابزار آبگيری و آبدهی

اين دسته از وسايل جهت تخليه يا انتقال آب و مواد مايع ديگر مورد استفاده قرار می گيرند. پمپهای (آب كش، لجن كش، كف كش، اسيد كش)، شلنگهای رابط از معمولی تا فشار قوی، اكاتور، تانكرهای آب از مخازن 900 ليتری ثابت تا 5000 ليتری چرخدار و 25 هزار ليتری ماشينی.

ابزار آبگيری و آبدهی

ابزار تعمير سبك

جعبه ابزار كامل، كابلهای رابط، بكسل(طنابی، سيمی، نواری).

ابزار اطفاء حريق

خاموش كننده های دستی (پودر و هوای خشك، پودر و گاز، گاز CO2 ، كف، هالوژنه، آب و گاز )، پتوی نسوز، سطل آتش نشانی، انواع سيستمهای ثابت اطفاء حريق و اعلام خطر حريق.

ابزار غواصی

لباس كامل ضد فشار (تابستانه و زمستانه)، كپسول اكسيژن، گيج اكسيژن ، كفش غواصی، اشنوگل، فشارسنج، قطب نما، ساعت، دستكش، ماسك، كلاه، خنجر.

دستگاههای زنده یاب

این دستگاهها جهت بررسی منطقه آسیب دیده، تعین محل افراد آسیب دیده و علامت گذاری محدوده عملیاتی می باشد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

مدیریت ایمنی و بهداشت چیست؟

علی صادپاپی، شركت آب و فاضلاب لرستان

مدیریت ایمنی و بهداشت چیست؟

مدیریت ایمنی و بهداشت موثر، دانش چگونگی شناسایی و کنترل خطرات و به کار بردن اصول مدیریتی كلیدی در سازمان است، به گونه ای كه كاركنان به صورت ایمن و بی خطر كارشان را انجام دهند.

اصول كلیدی مدیریت ایمنی و بهداشت

  • تعهد مدیریت
  • شناسایی و كنترل خطرات
  • آموزش
  • بررسی حوادث
  • وظیفه سرپرستان
  • ارزشیابی
  • مشاركت كاركنان

1-  تعهد مدیریت

ایمنی موثر از بالاترین شخص در یك سازمان شروع می شود. مدیران بایستی به قوانین و مقررات ایمنی متعهد شوند و به مسوولین ذیربط تاكید نمایند كه فعالیت ها را به صورت ایمن اجرا نمایند.

 مثال های ذیل تعهد مدیریت را نشان می دهند:

  •  شما به عنوان مدیر بایستی خط مشی مکتوبی داشته باشید كه به وضوح انتظارات شما را از مسوولین و كاركنان بیان نماید.
  • شما به عنوان مدیر مجوز كار كردن به افرادی كه در یك محیط ناایمن و غیربهداشتی كار كنند را نمی دهید.
  •  شما به عنوان مدیر با توجه به نیازهای شغلی و جهت رسیدن به انتظاراتتان وسایلی ایمن را در اختیار كاركنان قرار داده اید.
  •  شما به عنوان مدیر برنامه ای را فراهم كرده اید كه عملكرد ایمنی كاركنان را به صورت مستمر ارزیابی می كند.
  •  شما به عنوان مدیر فرد كاردانی را انتخاب كرده اید و به او این اجازه را داده اید كه بر اجرای قوانین و مقررات ایمنی شركت نظارت كند.

2-  آموزش

كاركنان بایستی آموزش هایی را فرا گیرند كه خط مشی ایمنی و بهداشت را پوشش دهد. این آموزش ها بایستی دربرگیرنده قوانین و دستورالعمل های ایمنی برای انجام واكنش صحیح در شرایط اضطراری باشند.

 همه كاركنان بایستی به خوبی بدانند:

  • چگونه كار خود را به صورت ایمن و بی خطر انجام دهند.
  • خطرات ایمنی و بهداشتی مرتبط با كارشان و نحوه كنترل آنها را بدانند.
  • چگونگی استفاده و نگهداری از ابزار، تجهیزات و ماشین آلات فراهم شده را بدانند  و
  • با قوانین ایمنی و بهداشت كه برای شغلشان لازم و ضامن سلامتی آنها می باشد آشنا هستند.
  • کلیه كاركنان باید قبل از اینكه به آنها كار جدیدی واگذار گردد درخصوص خطرات جدید آموزش های لازم را فرا گیرند.
  • فرد صلاحیت داری انتخاب شود كه وظیفه اش آموزش دادن به كاركنان بر اساس مهارتهایشان باشد.

3-  وظیفه سرپرستان

سرپرست به نوعی مسوول ایمنی به شمار می رود چون علاوه بر نظارت مستقیم بر فعالیت كاركنان با خطراتی كه موجب بروز حادثه می شوند نیز آشنایی كامل دارد. سرپرست مفید كسی است كه می داند چگونه به كاركنان انگیزه دهد و وقتی نظم و انضباط كاری مطرح است آنها می دانند كه چگونه بایستی آنرا به كار گیرند.

3-1- مسوولیت های كلیدی سرپرستان

  • اطمینان حاصل نمودن از اینكه كاركنانبه درستی آموزش دیده اند و كار تعیین شده خود را به شیوه ایمن انجام می دهند.
  • جهت انجام ایمن فعالیت ها از كاركنان صلاحیت دار استفاده نمایند.
  • به صورت دوره ای عملكرد ایمنی هر كدام از كاركنان را مورد بازنگری قرار دهند.

4-  مشاركت كاركنان

تا زمانی كه كاركنان شما جهت ایمن نگه داشتن محیط كار تلاشی نداشته نباشند نمی توان ایمنی را به طور موثری مدیریت كرد. یكی از بهترین راهكارها برای اینكه آنها درگیر مباحث ایمنی شوند، برگزاری جلسات ایمنی و شركت نمایندگان كاركنان در این جلسات می باشد. پیشنهادات آنها می تواند در تعیین منابع لازم جهت بدست آوردن اهداف ایمنی، توسعه موضوعات آموزشی و شناسایی خطرات كمك نماید.

5-  شناسایی و كنترل خطرات

  • 5-1-  بازدید مقدماتی از محیط كار

بازدیدهای مقدماتی نوعی ارزیابی كلی از محیط كار، تجهیزات و امكانات است كه خطرات ایمنی یا بهداشتی را شناسایی می كند. یك بررسی كامل  از محیط كار به ما می گوید خطرات كجا هستند، چگونه هستند و چقدر می توانند شدید باشند.

  • 5-2- بازرسی های ایمنی منظم را به كار ببرید.

بازدیدهای متوالی از محیط كار به ما می گویند آیا خطرات تحت كنترل هستند و همچنین در شناسایی خطرات جدید به ما كمك می كنند. برای اطمینان از تاثیر بازرسی محیط كار، یك دستورالعمل ایمنی تهیه و شخص صلاحیت داری را جهت پیگیری آن تعیین نمایید.

  • 5-3- مشاهده خطرات

مشاهده خطر ممکن است توسط هریک از کارکنان صورت گیرد. مثال هایی از این نوع مشاهدات عبارتند از: انجام كار به صورت ناایمن، كار با ماشین آلات فاقد حفاظ و معیوب، كار در محیط خطرناك و … الزامیست كلیه كاركنان خطرات را به كسی كه صلاحیت پیگیری و رفع خطر را دارد گزارش نمایند.

  • 5-4- پیش بینی خطرات جدید

درصورت تغییر تجهیزات، وسایل یا فرآیند كاری، خطرات جدید را كه ناشی از تغییرات سیستم هستند شناسایی و نحوه كنترل آنها را تعیین كنید. اگر كاركنان شما در چند نقطه از شركت كار می كنند ممكن است شما برای هر نقطه به ارزیابی خطر جداگانه نیاز داشته باشید.

  • 5-5- شناسایی خطرات مواد شیمیایی (استفاده از برگه اطلاعات ایمنی مواد )

اگر كاركنان شما از مواد شیمیایی خطرناك استفاده می نمایند نیاز به تهیه طرح اطلاع رسانی خطر می باشد كه در آن روش شناسایی مواد شیمیایی و خطرات این مواد توضیح داده شده باشد. كاركنان بایستی بدانند كه چگونه از برگه اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی(MSDS) استفاده نمایند.  MSDSحاوی اطلاعاتی درباره اثرات بهداشتی مواد شمیایی، خصوصیات فیزیكی و شیمیایی و كمك های اولیه در شرایط اضطراری می باشد. بایستی لیستی از مواد شیمیایی مورد استفاده تهیه و برای هر كدام از آنها یك برگه  MSDS تهیه گردد.

  • 5-6- بدانید چگونه و چه وقت از تجهیزات حفاظت فردی استفاده نمایید.

تجهیزات حفاظت فردی(PPE) راه دیگری برای كنترل خطرات می باشند، اما تنها یك مانع بین خطر و استفاده كننده می باشند. استفاده از تجهیزات حفاظت فردی به عنوان آخرینعاملكاهندهشدت اثرات حادثه اهمیت خاصی دارد. انتخاب صحیح تجهیزات حفاظتی متناسب با نوع كار، استفاده درست از تجهیزات، مراقبت و نگهداری مناسب از جمله مواردی هستند كه باید در برنامه های حفاظتی و پیشگیرانه هر سازمان در نظر گرفته شوند.

  • 5-7- نظافت محیط كار

به منظور پیشگیری از حوادث لازم است همواره راهروها، انبارها و كلیه محیط های كاری را تمیز نگه دارید. كابل های برق را دور از مكان هایی نگه دارید كه احتمال برخورد افراد با آنها وجود دارد و چیدمان وسایل را به صورت ایمن و بی خطر درنظر بگیرید.

  • 5-8- طرح واكنش در شرایط اضطراری را تهیه و اجرا كنید.

طرح واكنش در شرایط اضطراری، تامین کننده سلامتی كاركنان، تجهیزات و محیط زیست است. لازم است دستورالعملی تهیه و در آن مراحل واكنش در شرایط اضطراری و وظایف افراد تشریح گردد. بایستی اطمینان حاصل گردد كه كلیه كاركنان توانایی درك این طرح را دارند و می توانند در صورت وقوع شرایط اضطراری به خوبی واكنش های مناسب را انجام دهند.

  • 5-9- تجهیزات را مطابق با برنامه زمان بندی نگهداری كنید.

برنامه نگهداری پیشگیرانه (PM) باعث افزایش كارآیی تجهیزات، كاهش اتلاف وقت و پیشگیری از وقوع حوادث می شود. نتایج برنامه نگهداری نشان می دهد چه كاری چه موقع انجام شده، و تاریخ برنامه نگهداری بعدی كدامست.

ماشین آلات، ابزار و تجهیزات ناایمن و معیوب را از سرویس خارج و همیشه الزامات نگهداری كارخانه سازنده را دنبال كنید.

6-  بررسی حوادث

تقریبا همه حوادث قابل پیشگیری هستند و هر كدام از آنها علت مشخصی دارد (علل حوادث: نظارت ضعیف، آموزش ناكافی، نداشتن خط مشی ایمنی و…). اگر بتوانید علت وقوع حادثه را حذف نمایید، توانسته اید از وقوع حادثه دیگری جلوگیری كنید. دستورالعملی كه مشخص كند چه كسی حوادث را بررسی كند تهیه نمایید و اطمینان حاصل كنید بررسی حوادث به طور كامل و دقیق انجام شده است. درصورت وقوع حادثه اظهارات را از شاهدین و افرادی كه درگیر حادثه شده اند بگیرید، سپس گزارشی كه توضیح دهد چگونه می توان از وقوع مجدد آن پیشگیری نمود تهیه نمایید.

7-  ارزشیابی

حداقل سالی یكبار وضعیت ایمنی و بهداشت شركت خود را ارزشیابی كنید. در این ارزشیابی آمار حوادث، بیماری ها و شبه حوادث رخ داده را مد نظر قرار دهید. آیا گزارش بررسی حوادث علل را شناسایی و نحوه كنترل و حذف آنها را پیشنهاد می كند. با توجه به خطرات موجود در محیط كار دستورالعملهای ایمنی را تهیه نمایید كه در آنها راه های كنترل خطرات تعریف شده باشند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

تجهیزات نجات

ابزار نجات برای بریدن ، پرس کردن ، بلند کردن ، کشیدن و غیره بکار برده میشود.

ابزار نجات به چند دسته تقسیم میشوند:

 -1نجات سبک    -2نجات نیمه سنگین   -3نجات سنگین

ابزار نجات سبک

شامل کلیه تجهیزاتی است که به سادگی قابل حمل می باشد و نیاز به انرژی خاصی ندارد مانند چکش ، دیلم ، اره آهن بر ، آچار و ….

ابزار نجات سنگین

شامل ابزار و ماشین آلات سنگینی میشود که با آنها بتوان اجسام سنگین را جابجا کرد مانند جرثقیل ، لودر و …

ابزار نجات نیمه سنگین

این ابزار دارای قدرت نسبتا زیاد می باشند و توسط یک یا چند نجاتگر کنترل میشوند

تجهیزات نیمه سنگین با روغن و یا هوا کار می کنند

ست نجات هيدروليك

دستگاه های هيدروليكی در  آلمان از سال 1846 ساخته شده است. از سال 1928 وسايل به صورت ظريفتر به بازار عرضه شد. تجهيزات هيدروليكی در كارخانه های وبر و لوکاس ساخته مي شود.

با توجه به اهميت زيادی که دارند بايد چك ليستی برای نگه داری آنها تهيه  و هر چند یک بار كنترل و ثبت گرند.

مزاياي اين دستگاه :

1- سبك بودن

2- كاركردن با آنها آسان مي باشد

3- قابل حمل و نقل آسان

مشخصات تعدادی از وسايل هيدروليكی عبارتند از :

قيچی (كاتر) :

وزن= ۵/۱۴ كيلو گرم

فاصله باز شده دهانه= 20سانتی متر

طول دهانه= 15 سانتی متر

برش= 40 تن (فشاری كه می آورد 40 تن است)

بوسيله قيچی ميتوان ميلگردی با قطر 32 ميليمتر را برش داد. وجود دندانه در ابتهای دهانه باعث عدم سر خوردن اجسام در داخل تيغه قيچی ميشود. تيغه ها نقره ای رنگ می باشند كه از نظر ظاهری اهميتی ندارند و تنها از نظر سختی فلز می باشد برای توليد، آن را حرارت داده و باساچمه های كريستال صيقل داده اند، كه امكان شكستن تيغه ها كمترمی شود. روی تيغه قيچی و ابزار ديگر امداد ، پيچی وجود دارد كه معمولا شل می شود كه هر چند یکبار آن را محكم كنيد.

اسپريل (فك) باز كننده

خصوصيات:

1)  وزن فك بزرگ =                  20 كيلو

2)  قدرت جلو فك (باز كننده) =        5  تن

3)  قدرت انتها (پرس) =               23 تن

4)  باز شدن فك(عرض دهانه) =     72 سانتی متر

5)  وزن فك كوچك =                  12 كيلو

6)  در آب و در يا تا عمق =          40 متر می توان استفاده كرد

اين دستگاه صفحه فولادی با قطر 3 ميلی متر را می تواند برش دهد و آن را باز كند.

كارايی دستگاه:

1)  باز كردن

2)  بالا بردن

3)  شكافتن

4)  پرس كردن

در وسط فك لوله يا قطعات ديگری تا 150 ميلی متر را می توان پرس كرد.آلياژ موجود در فك از تيتانيوم مي باشد به همين علت بازو ها فشاربيشتری را  تحمل ميكنند.

در صورتی كه به دلايلی برای شما در حين كار مشكلی برايتان پيش آيد، اهرم دستی آن قطع مي شود .نمونه های ديگری از آن وجود دارد كه به صورت شستی می باشد.

نكته: دهانه فك و قيچی و… را در هنگامی كه وسايلی در داخل آن وجود ندارد نبايد تا انتها ، آن را ببنديد زيرا به شلنگ فشار وارد ميكند.

ميتوانيد تا عمق 40 متر در دريا و آب از خود فك و قيچی استفاده كنيد و عمليات نجات انجام دهيد. به جزء پمپ برقی می توانيد به راحتی اتصالات را در داخل آب به قيچی و فك متصل كنيد

شلنگ

خصوصيات:

1)  قدرت استقامت= 700 بار تحمل فشار

2)  فشار ايمنی= 2800 بار (اتمسفر)

3)  ضريب ايمنی= 1به 4 )يعنی فشار داخل شلنگ 700 بار است اگر اين فشار 4 برابر شود اين شلنگ تحمل آن را دارد كه در مجموع می شود 2800 بار فشارايمنی.(

4)  طول شلنگ= 20 متر

5)  طول دو شلنگ= 40 متر

6)  وزن شلنگ قرقره دو قلو 42 كيلو گرم است.

هنگاميكه می خواهيد شلنگ را قطع و دستگاه ديگری را وصل كنيد بايد كليد اصلی روی دستگاه را قطع كنيد. برای حمل آن بايد دو نفر استفاده شود ، هنگام كار گره نخورد برای جمع كردن آنها نبايد زياد به شلنگ فشار وارد شود.

هنگام جمع آوری به صورت حلقوی  شعاع آن 30 سانتی مترباشد. اگر محل عبور شلنگ در جايی است كه وسايل نقليه عبور ميكنند روی آن را مقداری خاك نرم بريزيد.حد اكثر فشاری كه برای كشيدن شلنگ وارد شود نبايد بيشتر از 25كيلو باشد. در هنگام جمع كردن سعی كنيد شيشه و وسايل اضافی به آن گير نكند و نچسبد. حد اكثر قدرت تحمل شلنگ يك تن می باشد.

تجربه نشان ميدهد بعد از 7 سال بايد شلنگ ها تعويض شوند، ولی شركت سازنده 9 سال را پيشنهاد ميكند.

جک

جك دو نوع می باشد:

1- تك پيستون

2- دو پيستون

مشخصات جك:

قدرت بالا بردن:

1- تك پيستون =         12 تن

2- دو پيستون =         24 تن

3- وزن دو پيستون =  20  كيلو

4- وزن تک پیستون = 12 کیلو

خصوصيات تك پيستون :

طول بالا بردن 75 سانتی متر

خصوصيات دو پيستون :

طول بالا بردن ۵/۱  متر

از جك ميتوانيد در هر زاويه استفاده كنيد عمودی يا افقی برای اينكه عمر دستگاهها و جك بالا برود و بتوانيد از آن استفاده كنيد بايد روغن آنرا همیشه مورد بررسی قرار دهيد(روغن آن هيدروليكی می باشد).

اگر نصف شلنگ در دمای 30- و بقيه در دمای 60+ درجه باشد برای شلنگ هيچ مشكلی پيش نمی آيد.

پمپ دستی

می توانيد با اتصال وسايل (قيچی،جك،فك) آنها را باز و بسته كنيد.

در پايان كار دقت نمائيد كه دهانه دستگاه مقداری باز باشد.

از ديگر موارد اين پمپ استفاده آن در عمق آب مي باشد.

وزن آن 18 كيلو گرم است.

موتور:

تا ۵/۱ ساعت متوالی می توان كاركرد ومخزن سوخت آن ۶/۱ ليتربنزين ميگيرد.

روغن موتور در دو نوع می باشد:

1- روغن موتور ۵/۰ ليتر

2- روغن موتور هيدروليك 3 ليتر

روغن موتور روغن معمولی مي باشد و ۵/۰ ليتر مورد نيازمي باشد و هر 3 ماه عوض نمائيد و روغن هيدروليك را در صورتی كه دستگاه مدام كاركند بعداز۵/۱ سال ودرصورتی كه كاركرد زيادی ندارد بعد از دو سال تعويض شود

پمپ كوله ای

اين نوع پمپ كوله ای می باشد و به پشت وصل ميشود،وزن پمپ 18 كيلو مي باشد.

اين دستگاه كه به وسيله باطري كه قابل شارژ مي باشد در صورت شارژ كامل 45 دقيقه قادر به كار بوده و داراي يك باطري اضافه مي باشد زمان لازم براي شارژكامل (برق شهري) 6 ساعت مي باشد

توجه: از پمپ كوله اي براي (فك كوچك،قيچي كوچك،جك تك پيستون) استفاده نمائيد.

دكمه آبي براي اين دستگاه محل شارژ با برق كاميون 24 ولت ميباشد

همه دستگاه ها سوپاپ اطمينان دارند.تمام دستگاه ها هنگام كار وقتي توان انجام كاررا ندارند توسط سوپاپ اطمينان ديگر كار نمي كنند .

روش نگهداري وسايل:

1)  بعد از هر بار كار آن را تميز و موارد لازم چك نمائيد.

2)  در محلي قرار دهيد كه دسترسي سريع به آن داشته باشيد.

3)  سعي كنيد تا وسايل را روي هم قرار ندهيد.

4)  از دستگاه ها مي توانيد از دماي 30- درجه تا 80+ استفاده كنيد

تذكر : به جزء كمپرسور كه بايد در محيط مناسبي قرار گيرد.

5)  درهنگام كار كردن با وسايل از دستكش كارو كلاه ايمني و لباس

مناسب استفاده كنيد.

دستگاه چند كاره

اين دستگاه مي توانيد به عنوان قيچي،فك،استفاده مي شود.

با نيروي دست كار ميكند. وزن ان 10 كيلو مي باشد. قابليت اتصال بند براي حمل آسان مي باشد. كارهاي باز كردن-قيچي كردن-پرسكردن-بريدن ميلگرد با قطر 22ميلي متر استفاده ميشود.

سر دهانه 3 تن قدرت دارد و وسط آن 10 تن قدرت دارد. دهانه آن 26 سانتي متر باز مي شود.دسته آن قابل چرخش  براي جابجايي دست ها مي باشد.قدرت پرس كردن ۸/۲ تن ميباشد. قابليت استفاده در زير آب را نيز به تنهايي دارد.

جك تلسكوپي

اين جك دو پيستوني مي باشد و مقدار روغن هيدروليكي آن ۸/۱ ليتر ميباشد.

اين جك نسبت به وسايل ديگر هيدروليكي روغن زيادي نيز دارد.

وزن آن =   20 كيلو

قدرت بالا برنده (جك بزرگ)= 24 تن به ارتفاع ۵/۱ متر

قدرت بالا برنده (جك كوچك)= 12 تن به ارتفاع 75 سانتي متر و قابليت كار در هر زاويه اي را دارد.

جك در مرحله اول 24 تن و در مرحله دوم 12 تن جابجا مي نمايد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

برش دهنده ها (Cutters)

برش دهنده در واقع نوعی قیچی هیدرولیکی است که جهت بریدن فلز طراحی شده است. اغلب به خاطر شکل ظاهری و فرم تیغه ها، به آن “آرواره های زندگی” نیز می گویند. این ابزار ها گاهاً بر اساس توانایی شان در برش یک میله گرد فلزی دسته بندی می شوند و اغلب در بریدن بدنه ماشین در عملیات آزاد سازی مورد استفاده قرار می گیرند. تیغه های برش دهنده قابل تعویض هستند و توسعه و پیشرفت این تیغه ها به موازات توسعه و پیشرفت صنعت اتوموبیل سازی است تا همیشه بتوانند پاسخوگی چالش های جدید باشند.

اسپریدر یا باز کننده (Spreader)

یک اسپریدر یک ابزار هیدرولیکی می باشد که طراحی آن با دو بازو صورت گرفته که در یک سَری باریک (نوک) به همدیگر می رسند، و از نیروی فشار هیدروولیکی جهت جدا کردن یا باز کردن دو بازو استفاده می شود. نوک ابزار وارد فضای باریک باز بین دو پنل خودرو (مانند فضای بین دو در، یا بین یک در و یک گلگیر) می شود. همچنین از اسپریدر ها می توان جهت کندن در از چهارچوبشان نیز استفاده کرد.

جک های تعمینی(Extension rams)

از جک ها در مقایسه با کاترها و اسپریدر ها، بسیار کمتر در عملیات امداد و نجات خودرو ها استفاده می شود. با تمام وجود، این جک ها هدف بسیار مهمی دارند. این ابزار ها در سایز ها و انواع زیادی تولید می شوند، مانند انواع تک پیستونه، دو پیستونه و جک های تلسکوپی. سایز های معمولا بین 50 و80 سانتیمتر تا 178 سانتیمتر متغیر می باشند. جک های از مایع هیدرولیک بیشتری در مقایسه با اسپریدرها و کاتر ها استفاده می کنند، لذا کاملا ضروری است که پمپ استفاده شده ظرفیت کافی داشته باشد تا جک اجازه داشته باشد به امتداد کامل خود برسد. شرکت فنی و مهندسی درخشش افرنگ تا بحال در زمینه ابزار آلات امداد و نجات هیدرولیکی با سازمان هلال احمر و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران فعالیت نموده است .

تاریخچه ابزار امداد و نجات

ابزارهای امداد و نجات هیدرولیک توسط امدادگران به منظور کمک در نجات قربانیان حوادث رانندگی و همچنین نجات قربانیان از فضاهای بسته کوچک مورد استفاده قرار می گیرند. این ابزار ها شامل کاترها، اسپریدرها و جک ها و سیستمهای هیدرولیکی می باشند . اینگونه ابزار ها برای اولین در سال 1961 به عنوان وسیله ای جهت نجات رانندگان مسایقات اتوموبیل رانی از ماشین هایشان بعد از تصادف مورد استفاده قرار گرفتند.

ابزار های امداد و نجات هیدرولیکی از نیروی یک پمپ هیدرولیک استفاده می کنند. این پمپ ها میتوانند با دست، با پا و یا با موتور کار کنند و یا حتی این امکان وجود دارد که این پمپ ها در داخل خود ابزار تعبیه گردند. این ابزار ها می تواندد تک محوره باشند به این معنی که فشار هیدرولیک، سیلندر را تنها در یک جهت حرکت می دهد و سپس با استفاده از یک شیر اطمینان و یک فنر، به نقطه شروع باز می گردد یا میتوانند دو محوره باشند به این معنی که از فشار هیدرولیکی برای هم باز کردن و هم بستن سیلندر بهره برداری می شود. اخیراً، سازندگان اینگونه ابزار های امداد و نجات اقدام به ارائه آپشن هایی برای مدل های الکتریکی نیز نموده اند. در این مدل ها، از موتورهای چرخشی الکتریکی ساده و یا پیستوهای پیچی به جای ساختار قبلی استفاده کرده و قابلیت اطمینان بیشتر، هزینه کمتر، وزن سبک تر، کارکرد راحت تر، حمل راحت تر، سرعت بیشتر و توان بالاتر را در اختیار می گذارند .

“ابزار امداد و نجات هرست” را ویلیام هرست در سال 1961، بعد از اینکه وی در یک مسابقه اتوموبیل رانی مشاهده کرد که کارگران بیش از یک ساعت طول کشید تا راننده زخمی در یک حادثه را از ماشینش خارج کنند، اختراع نمود. قبل از آن، امدادگران غالباً از اره های گرد برای باز کردن ماشین استفاده می کردند اما این متد چند ایراد اساسی داشت: اره ممکن بود جرقه ایجاد کنند که می توانست منجر به آتش سوزی شود، صداهای بلند ایجاد کنند، که باعث استرس هر چه بیشتر حادثه دیده می شد و همچنین غالبا کند می بریدند. در مقابل امدادگران می توانستند سعی کنند درب های ماشین را با استفاده از دیلم یا چکش های خاص باز نمایند اما این کار ثبات وسیله نقلیه را به مخاطره می انداخت، به مصدوم جراحات بیشتر وارد می کرد یا به طور ناخواسته ایربگ های خودرو را فعال می کرد.

در مقایسه، کاتر ها و اسپریدر های هیدرولیک صدای کمتری دارند، سریعتر، قوی تر و همه کاره تر می باشند. آنها می توانند ببرند، باز کنند، و حتی یک خودرو را بلند کنند. اسپریدر های هیدرولیک در اصل در سال 1972 توسط تیم اسمیت و مایک بریک ساخته شد. بریک بعداً یک کاتر و یک جک هیدرولیکی را ساخت.
وقتی سرنشین محصور می شود، از این ابزار جهت بلند کردن یا بریدن وسلیه نقلیه به منظور نجات سرنشین استفاده می شود. حدود 2 دقیقه طول می کشد تا سقف یک ماشیتن را برداشت. مایک بریک از عبارت “آرواره های زندگی” در توصیف این ابزار ها استفاده کرد وقتی شنید برخی می گویند که ابزار جدید آنها “مردم را از آرواره های مرگ نجات داده است”. بریک بعد تر نیز یک تک ابزار امداد و نجات ساخت که عملیات های مختلف (کندن، فشار دادن، بردین و باز کردن) ابزار های قبلی را ترکیب می کرد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]